Minoriteters rettigheder

Hvide skal ikke spille sorte. Heteroseksuelle skal ikke spille transkønnede, og skuespillere uden handicap bør afholde sig fra roller som handicappede

Read More

Hvad er meningen?

Man forstår ikke længere, hvordan varerne i butikkerne er frembragt, hvordan smartphonen virker, eller hvordan transaktionen med banken fungerer.

Read More

Nationsforsnævring

Bøger læses faktisk, fordi man der har mulighed for at spejle sit eget liv. Det bør ikke komme som et chok for en litteraturredaktør.

Read More

Kritikken bærer brænde til kunstens bål

Kritik er nødvendig, men kun hvis den er mangfoldig. Bliver den leveret af den samme alt for lille gruppe af gensidigt bekræftende holdningsleverandører, bliver den ligegyldig.

Read More

Farvel til armslængdeprincippet

Orkestre kan ikke spille hurtigere, en trio er ikke det samme som en kvartet, og det analoge DNA, der gennemsyrer for eksempel teater, klassisk musik og udstillinger, kan ikke på samme måde som en banktransaktion effektiviseres.

Read More

Nazistiske socialdemokrater?

Kunne man rydde op i storbyernes boligmasse, kunne man vel også rydde op i den menneskelige arvemasse.

Read More

Mangfoldighed og færdigheder

Mangfoldighed giver en vigtig bredde i måden, vi betragter verden på, mens en fortsat respekt om formel viden og kunnen bør sikre, at man ikke kommer til at begå den grumme fejl at forveksle forskellighed med færdighed.

Read More

Når kontrol er samfundets norm

Højrefløjen ser mennesket som dovent og selvoptaget, mens man på venstrefløjen mistror dets evne til at træffe egne valg.

Read More

“Denne her fyr er skideligeglad”

Hvis Trump ikke bare er en ubehagelig parentes i nyere amerikansk historie, men rent faktisk et reelt udtryk for et radikalt andet verdenssyn hos det amerikanske folk, kommer det til at betyde grundlæggende forandringer hos os alle.

Read More

DR i regnvejr

DR har kæmpet for at opretholde illusionen om noget fælles, og nu og da var det stadig muligt at samle seere, så det så ud, som om fællesskabet var intakt, selvom en nærmere granskning ikke nødvendigvis overbeviste om, at man var stimlet sammen om noget vigtigt.

Read More

Cepos

Cepos er blevet en hel del mere enstrenget, end jeg i sin tid havde forestillet mig

Read More

Hvem er det nu lige, jeg er?

Det er mest humaniora, der er ramt af den her identitetsbacille, men det er nu også slemt nok.

Read More

Dansende svane

Vil man være forsker, forretningsmand eller kunstner, bør det hverken være social arv, køn eller etnicitet, der holder én tilbage. Kun manglende talent.

Read More

Grønland

Problemet er ikke, at der i Danmark er nogen særlig modvilje mod Grønland. Problemet er, at der ikke er nogen vilje. Man virker ligeglad.

Read More

Tænkning og fornuft

Det siges, at der ikke findes noget synspunkt så tåbeligt, at det ikke på et eller andet tidspunkt er blevet fremsat af en filosof. Et udsagn, som det aldrig for Michel Foucault lykkedes at dementere.

Read More

Benny Fredriksson er død

En tavshedskultur i et retssamfund bekæmpes ikke af en anonymitetskultur eller af sociale mediers pøbelvælde. Det skaber blot nye ofre.

Read More

Blandt svindlere og mordere

Spændingsgenren er ikke opstået, fordi den skal holde kedsomhed fra døren.

Read More

Oplysning i modvind

Stor tak skal lyde til de hvide, overvejende heteroseksuelle mænd fra middelklassen, der stod fadder til Oplysningsprojektet

Read More

Den svære forandring

Man risikerer et kongeligt teater, der fortsat beskæres i overensstemmelse med det komplet bevidstløse omfordelingsbidrag og et DR-musikmiljø, der ligger eksponeret, når der fremover skal vælges mellem kageprogrammer og Mozart.

Read More

En skummel affære

Hvad skete der lige for kulturpolitikken i Bomholts gamle parti?

Read More