I den rigtige læseretning

Det centrale spørgsmål er derfor, hvordan nye generationer bliver til stærke læsere, men også, hvordan de ældre generationer fortsætter med at læse, for begge dele er i den grad truet.

Read More

Hvordan man afvikler en venstrefløj

Kapitalismen er komplet ligeglad med kønsneutrale toiletter, vegetarmad og mangfoldighed. Bare kom med det!

Read More

Klassekamp i sigte!

Ekstremt vejr og klimaskabte katastrofer er ikke bare en fjern ubehagelighed. Det er konkret virkelighed. Præcis ligesom en hastig skrumpende artsdiversitet er en realitet, som vi kan vælge at se som en nødvendig omkostning, for at vi - de sidste generationer - kan fortsætte vores magelige rejse frem mod endestationen.

Read More

En ny tids følsomhed

Københavns Universitet afkobler sig fra sund fornuft og bringer sig i modstrid med sit historiske afsæt og samfundsmæssige opgave.

Read More

Gamle standarder i en ny tid

Hvis nogle af de politiske partier skulle savne et projekt her op mod det kommende folketingsvalg, kunne de jo komme med et bud på, hvordan denne udvikling kunne vendes?

Read More

Håb og handling

Det komiske er, at den vrængen af det borgerlige bringer dem durk ind i en verden, hvor der er et langt mere minutiøst og komplekst sæt af regler og repressalier.

Read More

Stan Lee

Identiteten som superhelt blev nok drømmen, teenagere længtes efter, men det var fremstillingen af den tvivlende »civilist« , som de unge kunne genkende sig selv i.

Read More

Licens til at dræbe

Rene ulykker og naturkatastrofer er forfærdelige, men de er ikke anfægtende på samme måde som en ugerning udløst af et menneske. Der er intentionen til forskel.

Read More

Minoriteters rettigheder

Hvide skal ikke spille sorte. Heteroseksuelle skal ikke spille transkønnede, og skuespillere uden handicap bør afholde sig fra roller som handicappede

Read More

Hvad er meningen?

Man forstår ikke længere, hvordan varerne i butikkerne er frembragt, hvordan smartphonen virker, eller hvordan transaktionen med banken fungerer.

Read More

Nationsforsnævring

Bøger læses faktisk, fordi man der har mulighed for at spejle sit eget liv. Det bør ikke komme som et chok for en litteraturredaktør.

Read More

Kritikken bærer brænde til kunstens bål

Kritik er nødvendig, men kun hvis den er mangfoldig. Bliver den leveret af den samme alt for lille gruppe af gensidigt bekræftende holdningsleverandører, bliver den ligegyldig.

Read More

Farvel til armslængdeprincippet

Orkestre kan ikke spille hurtigere, en trio er ikke det samme som en kvartet, og det analoge DNA, der gennemsyrer for eksempel teater, klassisk musik og udstillinger, kan ikke på samme måde som en banktransaktion effektiviseres.

Read More

Nazistiske socialdemokrater?

Kunne man rydde op i storbyernes boligmasse, kunne man vel også rydde op i den menneskelige arvemasse.

Read More

Mangfoldighed og færdigheder

Mangfoldighed giver en vigtig bredde i måden, vi betragter verden på, mens en fortsat respekt om formel viden og kunnen bør sikre, at man ikke kommer til at begå den grumme fejl at forveksle forskellighed med færdighed.

Read More

Når kontrol er samfundets norm

Højrefløjen ser mennesket som dovent og selvoptaget, mens man på venstrefløjen mistror dets evne til at træffe egne valg.

Read More

“Denne her fyr er skideligeglad”

Hvis Trump ikke bare er en ubehagelig parentes i nyere amerikansk historie, men rent faktisk et reelt udtryk for et radikalt andet verdenssyn hos det amerikanske folk, kommer det til at betyde grundlæggende forandringer hos os alle.

Read More

DR i regnvejr

DR har kæmpet for at opretholde illusionen om noget fælles, og nu og da var det stadig muligt at samle seere, så det så ud, som om fællesskabet var intakt, selvom en nærmere granskning ikke nødvendigvis overbeviste om, at man var stimlet sammen om noget vigtigt.

Read More

Cepos

Cepos er blevet en hel del mere enstrenget, end jeg i sin tid havde forestillet mig

Read More

Hvem er det nu lige, jeg er?

Det er mest humaniora, der er ramt af den her identitetsbacille, men det er nu også slemt nok.

Read More