Dengang statsministeren læste litteratur

Anker Jørgensen læste bøger dagligt og havde kunst på væggene. I dag interesserer kulturpolitik hverken den socialdemokratiske ledelse eller Lars Løkke Rasmussen.

Read More

Dansk Folkeparti definerer danskheden

Man kan lige så godt lære af de bedste, og i disse år er de bedste til at sætte en kulturel dagsorden og skabe blivende forandringer i landet Dansk Folkeparti.

Read More

Forfatteren, der kom ind fra kulden

Han startede som systemets mand, der sladrede om sine nærmeste, og endte som poster boy for den politiske korrekthed. John le Carré er blevet 84 og skildres i en ny, fremragende biografi.

Read More

Vil vi kulturen?

Et Danmark og et Europa uden kulturen er uden inspiration. Tilbage bliver bare bureaukraternes ”nødvendige politik”, og den inspirerer ingen.

Read More

Nye boller på kultursuppen! Styrk vækstlag, elite og tilgængelighed

Da Jens Otto Krag i 1973 stoppede i politik, var det med den erklærede hensigt, at han ville male og digte i sommerhuset i Skiveren. Det var nogle sider af sig selv, han syntes, at han havde forsømt, og nu skulle de i hans livs efterår foldes ud.

Read More

Modet til at kæmpe imod

75 år efter Danmarks besættelse kan vi kun håbe, at vi hver især vil gøre det rigtige, når det virkelig gælder.

Read More

Humanioras betydning

4000 studiepladser på humaniora er skåret bort af regeringen med den begrundelse, at der ikke er jobmuligheder for de udklækkede kandidater. Dermed cementerer man den tænkning, som tidligere videnskabsminister, Helge Sander, lancerede under overskriften ”Fra forskning til faktura!”

Read More

Verden ifølge Ayn Rand

Alisa Zinov'yevna Rosenbaum var 12 år, da bolsjevikkerne i 1917 tog magten i Rusland og kvalte ikke bare Zar-dømmet, men også de spæde anslag til et borgerligt demokrati. Familiens ejendom og forretning blev konfiskeret, og det grynende middelklasseliv liv i byerne blev smadret.

Read More