“Denne her fyr er skideligeglad”

Hvis Trump ikke bare er en ubehagelig parentes i nyere amerikansk historie, men rent faktisk et reelt udtryk for et radikalt andet verdenssyn hos det amerikanske folk, kommer det til at betyde grundlæggende forandringer hos os alle.

Read More

DR i regnvejr

DR har kæmpet for at opretholde illusionen om noget fælles, og nu og da var det stadig muligt at samle seere, så det så ud, som om fællesskabet var intakt, selvom en nærmere granskning ikke nødvendigvis overbeviste om, at man var stimlet sammen om noget vigtigt.

Read More

Cepos

Cepos er blevet en hel del mere enstrenget, end jeg i sin tid havde forestillet mig

Read More

Hvem er det nu lige, jeg er?

Det er mest humaniora, der er ramt af den her identitetsbacille, men det er nu også slemt nok.

Read More

Dansende svane

Vil man være forsker, forretningsmand eller kunstner, bør det hverken være social arv, køn eller etnicitet, der holder én tilbage. Kun manglende talent.

Read More

Grønland

Problemet er ikke, at der i Danmark er nogen særlig modvilje mod Grønland. Problemet er, at der ikke er nogen vilje. Man virker ligeglad.

Read More

Tænkning og fornuft

Det siges, at der ikke findes noget synspunkt så tåbeligt, at det ikke på et eller andet tidspunkt er blevet fremsat af en filosof. Et udsagn, som det aldrig for Michel Foucault lykkedes at dementere.

Read More

Benny Fredriksson er død

En tavshedskultur i et retssamfund bekæmpes ikke af en anonymitetskultur eller af sociale mediers pøbelvælde. Det skaber blot nye ofre.

Read More

Blandt svindlere og mordere

Spændingsgenren er ikke opstået, fordi den skal holde kedsomhed fra døren.

Read More

Oplysning i modvind

Stor tak skal lyde til de hvide, overvejende heteroseksuelle mænd fra middelklassen, der stod fadder til Oplysningsprojektet

Read More

Den svære forandring

Man risikerer et kongeligt teater, der fortsat beskæres i overensstemmelse med det komplet bevidstløse omfordelingsbidrag og et DR-musikmiljø, der ligger eksponeret, når der fremover skal vælges mellem kageprogrammer og Mozart.

Read More

En skummel affære

Hvad skete der lige for kulturpolitikken i Bomholts gamle parti?

Read More

Stor mands endeligt

A. E. Hotchner gav et hengivent portræt af vennen, mennesket og forfatteren Ernest Hemingway.

Read More

Seneste nyt: Carmen overlever!

Nu holdes fortiden konstant op i nutidens nådesløse lys, og der redigeres flittigt, så man kan undgå det værste al alt: At nogen skulle føle sig krænket.

Read More

Carsten Jensens svigt

Et langt liv i forhånelsens tjeneste har ikke været befordrende for Carsten Jensens bestræbelser på at blive taget alvorligt som intellektuel.

Read More

Ej blot til trøst

Forundringen over livet og angsten for døden er med til at gøre os til det, vi er - mennesker til alle tider.

Read More

Godt gentænkt, Aarhus!

Den tydelige sammenkædning af kunst og kultur gjorde kulturbyåret til en succes.

Read More

Læs!

Definitionen på »børnemishandling« er blevet noget mere vid, end jeg lige kunne erindre.

Read More

Er kunst venstreorienteret?

Hvis kunst udelukkende skal måles på dets bidrag til den nationale opbyggelighed, degenerer den. Kunst bør altid bedømmes uafhængig af nationale, politiske, etniske, kønsmæssige, religiøse eller seksuelle dagsordener.

Read More

Er der en kulturpolitiker til stede?

Ét område synes kun i sparsom grad at have fundet vej til valgplakaterne, nemlig kulturområdet, og det er i grunden mærkeligt og - nå, ja - ærgerligt.

Read More